Veelgestelde vragen

1. Welke soorten geurproducten zijn geschikt voor verschillende ruimtes in huis?

*Vrijwel alle geurproducten zijn geschikt voor alle ruimtes in huis, Let wel op met de allergenen en doe research naar of het je huisdieren geen kwaad kan. Etherische olie wat op basis is van puur natuurlijke producten kunnen namelijk ook schadelijk zijn voor huisdieren. Bij elk van onze producten zit een lijst met allergenen info zodat je ten alle tijden kan kijken of het wat voor jou is.

2. Hoe kies ik de juiste geur voor mijn huis?

Elk huishouden heeft zijn eigen favoriete geuren, van frisse was geurtjes tot warme exotische geuren. Bij Het Geurmeisje hebben we een groot assortiment geuren, kom je er niet uit? Stuur ons even een mail of bericht via social media dan kunnen wij de geuren aanbevelen.

3. Zijn er geurproducten die geschikt zijn voor mensen met allergieën?

Bij Het Geurmeisje staat bij elk product een lijst met allergenen ivm eventuele allergieën. Bekijk deze lijst om te zien of er een geur product tussen zit voor jou.

4.Wat zijn de voordelen van het gebruik van natuurlijke geurproducten ten opzichte van synthetische?

Voordelen zijn natuurlijk dat de natuurlijke geurproducten natuurlijk zijn. Mocht je echt heftig reageren op parfum en dergelijke dan kan je beter alleen de etherische olie gebruiken. Onze geurolie en geurproducten zoals roomspray, waxmelts en geurstokjes bevatten sterk geconcentreerde geurolie in een Non hazourdos base oftewel niet schadelijke basis.

5. Welke geurproducten zijn het meest effectief tegen ongewenste geuren zoals kookluchtjes of huisdierengeur?

Citrus geuren zijn de beste manier om snel van nare luchtjes af te komen. Gebruik onze roomspray Citroenbloesem ceder of Citronella, onze Waxmelts of etherische olie zoals Citroengras, Citroen en Citronella

6. Zijn er geurproducten die helpen bij het ontspannen of verbeteren van de slaapkwaliteit?

Sommige etherische olie staan bekend om je meer te ontspannen en een betere nachtrust te geven. Denk bijvoorbeeld aan lavendel, Patchouli en Sandalwood. Onze diffusers/vernevelaars zijn verschillend in grootte, de duurste vernevelaar is goed voor een kamer van 60m2, mocht je dus een grote slaapkamer hebben let hier dan op.

7. Hoe kan ik geurproducten gebruiken om een bepaalde sfeer of stemming te creëren in mijn huis?

Zeker! Geurproducten zijn de herinnering van de ziel, elke geur van vroeger doet je denken aan de goede oude tijd. Geuren zijn van invloed op hoe jij je voelt, denk maar eens aan dat je net een verse was heb hangen, heerlijke geuren of denk aan appel kaneel wat je gelijk doet denken aan de feestdagen, vroeg donker, kaarsje aan en gezelligheid.

8. Zijn er geurproducten die veilig zijn voor gebruik rondom huisdieren en kinderen?

Al onze geurproducten komen in een Niet gevaarlijke basis, etherische olie zoals Tea Tree kan gevaarlijk zijn voor huisdieren, zo zijn er nog een aantal olie die gevaarlijk kan zijn net als dat planten gevaarlijk kunnen zijn.

9. Wat zijn waxmelts nou precies?

Een Waxmelt is een combinatie van Soja was en geurolie, we gebruiken kaars kleurstof om de waxmelt kleur te geven. Een waxmelt leg je op een waxbrander, met een waxinelichtje eronder. Zodra de was heet wordt smelt het en verdampt de geurolie, deze zorgt voor een sterke geur in huis.